Dış cephe boyarken nelere dikkat edilmeli? Dış cephe boya uygulamasında dikkat edilecek en önemli şey iş güvenliğidir. Öncelikle, cephe iskelesi kullanılacaksa bu iskelenin tam güvenlikli iş iskelesi olması gerekir. İş güvenliğini sağladıktan sonra dikkat edilmesi gereken durum boya yapılacak cephede eski boya kabarmaları sıva kabarmaları gibi istenmeyen cisimlerin temizlenmesidir. Alt yüzeyde tamir ve tadilat yapılmadan sorunlu bir yüzeyi boyanın kapatacağını düşünerek boya uygulaması yapılmaması doğru olur.
Yüzey temizliğinden sonra, boyadan önce boya astarı uygulaması yapmak önemlidir. Bu önemin nedeni astarın boyanın cepheye daha iyi tutunmasını sağlamasıdır. Dış cephe boyarken nelere dikkat edilmeli? Sorusunun bir de çevresel etkenler maddeleri vardır. Örneğin yağmurlu havada dış cephe boyası yapılmaz. 5 derecenin altındaki sıcaklıklarda da boya yapılmaz.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise boyama tekniğidir, iz yapmadan boya yapmak için tek bir doğrultuda boyama yapmak önemlidir. Boya seçimini mutlaka dış cephe boyası olarak yapmak gerekir. İç cephe boyaları dış cephede kullanılmaz. Yüzey çok pürüzlü ve hatalı ise, parlak boya yerine mat boya kullanılması önerilmektedir.
Su bazlı dış cephe boya, su ile hacmen %10-15 oranında inceltilere iki kat uygulanmalı ve hava şartlarına bağlı olarak katlar arası en az 6 saat beklenmelidir.
Aşağıdaki yazımız da ilginizi çekebilir:
Dış cephe boya markalarından biri olan DYO firmasının linki aşağıda verilmiştir.
https://www.dyo.com.tr/
Geri bildirim: En iyi dış cephe boyası yorumları - birimfiyatim.com