Çatıya su deposu nasıl bağlanır?
20 Nisan 2020Çatıya su deposu nasıl bağlanır?
Çatıya su deposu nasıl bağlanır? Öncelikle bir uyarıda bulunalım, çatıya depo koymadan önce yapınızın statik hesaplarını kontrol ettiriniz, su deposu yapıya fazladan yük getireceği için tehlike teşkil etmemelidir. Statik hesaplar uygunsa deponuzu koyabilirsiniz.
Çatıya yerleştirilen bir su deposunun bağlantısı aşağıdaki gibi yapılır:
– Deponun yerleştirileceği uygun bir yer seçilir. Deponun yapının taşıyıcı elemanları olan kolonlara oturması sağlanır.
– Ahşap yastıklar hazırlanılarak taşma kabı yerleştirilir.
– Su deposu terazisinde ve dengeli bir şekilde ayaklar üzerine yerleştirilir.
– Depo çıkış ağızlarına rakorlar takılır.
– Taşma ve boşaltma ağızları kirli su borusuna bağlanır.
– Depo giriş ve çıkış ve armatürlerin bağlantıları yapılır.
– Kaçak testi yapılarak montaj tamamlanır.
Aşağıda Bağlantı resimleri vardır:
su deposu montaj resmi
Su deposu nasıl temizlenir?
Küresel ısınma ile çevresel olarak özellikle su kaynaklarını derin etkilemektedir. Su kaynaklarının yetersizliği ile şehirlerde yaşayanlar kimi zaman su kesintilerine maruz kalabilir. Bu yüzden su deposu olan kişilerin, neden temizleme yaptırması gerektiğini bu yazımızda anlatacağız.
Yazımızda daha çok bahsedeceğimiz su deposu ise şehir su şebekesinden gelerek yüksek katlı binaların oluşturdukları beton yada metalden oluşturdukları çeşme suyunun dağıtım ana bölümüdür.
Binalarda kullanılan çeşme suyundaki tat ve koku gibi değişiklikler, su depolarının temizliğine dikkat edilmediği olarak söylenebilir.
Türkiye nüfusunun yüzde 80’i şehirlerde olup genelde çok katlı binalarda oturulduğunu düşünürsek, su deposu temizliği genel anlamda bir toplum sağlığı konusudur. Su depolarında biriken buradan yüksek katlara iletilen suyun sağlıklı olması gerekir.
Kaynak:tesisat.org