1 m2 trapez sac kaç kg?
1 m2 trapez sac kaç kg? Trapez sac ağırlığı sacın kalınlığına göre değişir. 0,4 mm kalınlığındaki 1 metrekare trapez sacın ağırlığı yaklaşık olarak 3,86 kilodur. 0,5 mm kalınlıktaki trapze sacın 1 m2’sinin ağırlığı yaklaşık olarak 4,82 kg’dır. 0,6 mm’lik trapezin metrekare ağırlığı ise yaklaşık olarak 5,8 kilodur.
Trapez sac nasıl boyanır?
Özel Uygulama:
Gluemax Son Kat uygulamasından önce, 1011-1110 Gluemax Astar boya’ ın yüzeye uygulanmış olması tavsiye edilmekle birlikte, Gluemax Son Kat direkt olarak da yüzeye uygulanabilir. Bu tarz direk son kat uygulamalarda Gluemax sistemin beklenilen başarıyı gösterebilmesi için yapılacak yüzey hazırlaması, uygulamanın kendisi kadar önemlidir. Son Kat uygulaması yapılacak PP, PE, PVC, Bakır ve Cam gibi yüzeyler üzerinde ki kirler uygun solvent ile temiz bir bezle silinmelidir. Metal yüzeyler üzerindeki her türlü nem, klorür, sülfat tuzları, pas, hadde kabuğu, isveç Standardı SIS 05 5900’ e göre Sa 2 ½ derecesinde grit püskürtme yöntemi, ya da St 2> standartında mekanik yöntemle yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Ayrıca metal yüzeylerde ki toz, kir, yag ve gres, temizleyici maddeler ve/veya yüksek basınçlı su jeti ile temizlenmelidir. Kaynak sıçramaları ve yüzeylerin sivri köşeleri taşlanmalıdır. Alüminyum ve Galvaniz yüzeyler ayrıca beyaz pas (ZnCO3) oluşumu yönüyle incelenmeli ve bu noktalar zımpara yapılarak temizlenmelidir. Farklı yöntemlerle yapılan temizlik işlemlerinden sonra yüzey, elektrikli süpürge, temiz ve kuru hava veya temiz bir fırça ile temizlenmelidir. Söz konusu temizlik işlemlerinden sonra yüzeyde hafif bir metal ışıltısı olmalı ve bu işlemden sonra tercihen hemen, en geç de 30 dakika içinde yüzeye uygulanmalıdır.
1. Uygulaması:
Tek komponentli olarak yapılacak uygulamalarda Gluemax Son Kat (1031-1310) ambalajı açıldıktan sonra tercihen matkaplı motor ile iyice karıştırılır. Karışımı uygulama viskozitesine getirmek için önerilen oranda Glue max Tiner (1051-1410) ilave edilir. Karışım uygulama viskozitesini verir.
2. Uygulaması:
Çift kompenantlı yapılacak uygulamalarda Glue max Son Kat boya (1031- 1310) ambalajı açıldıktan sonra tercihen matkaplı motor ile iyice karıştırılarak homojenize edilir ve belirtilen oranda Gluemax Sertleştirici (1031-1510) ile karıştırılır. Karışımı uygulama vizkozitesine getirmek için önerilen oranda Glue max Tiner (1051-1410) ilave edilir. Karışım uygulama viskozitesini verir. Püskürtme uygulamalarında uygulama vizkozitesi 18” – 22” / DC4 / 20°C olacak sekilde ayarlanmalıdır. Korozyon ve U.V. direncini yükseltmek için hazırlanan karışımın azami 35 – 40 µ kuru film kalınlığı verecek şekilde tek kat uygulanması tavsiye edilir.
1 m2 trapez sac kaç kg?